Boktips

Här finner du intressant litteratur vi funnit som på olika sätt beskriver/berör/behandlar/ger råd kring diagnosen lipödem.

Livet med lipödem - en utmaning var dag

Projekt Lipödems egen intervjubok skriven av journalisten och författaren Renée Höglin

 

Klicka på bilden så kan du läsa boken som en pdf

7 kvinnor berättar om samma sjukdom och deras olika sätt att hantera denna begränsande och stigmatiserande diagnos.

Möt dessa fantastiska kvinnor med lipödem som kämpar, uthärdar och försöker komma vidare i sina liv trots förakt, missförstånd och otrevligt bemötande när de sökt hjälp.  Utöver deras berättelser får vi även ta del av andra perspektiv från en make, en plastikkirurg, en lymfterapeut som beskriver hur det är och hur samhället borde ställa upp för dessa kvinnor. I jämlikhetens namn borde även människor med lipödem få vård och behandling som alla andra.

All about Lipedema

All about Lipedema

Bok publicerad på tyska om lipödem nu på engelska. Från drabbade till drabbade. Vad du bör veta om Lipödem. Med specialister inom behandling av Lipödem. En av de bästa tyska kirurgerna förmedlar sin kunskap. Från diagnos, till konventionell terapi, till kirurgi. Praktiska livshjälpmedel mot Lipödem. Operationer och framgångsrika behandlingar. Hundratals frågor och svar förtydligar och innehåller massor av tips för att leva med Lipödem. Över 250 bilder, inklusive en patientberättelser.

Länk till Bokus där man kan köpa boken om lipödem.

https://www.bokus.com/bok/9783948309053/all-about-lipedema/

Finns även en tysk version.

https://www.bokus.com/bok/9783948309015/das-lipodem-buch/

 

Lymfologi En guide i teori och praktik av Pia Bergholm

Lymfologi En guide i teori och praktik av Pia Bergholm

En guide i teori och praktik är i första hand avsedd för information och undervisning för vårdpersonal. Boken kan med fördel användas som information till alla nyfikna och till lymfödemiker och deras anhöriga.Författare är fysioterapeut och medicinsk lymfterapeut Pia Bergholm.Pia Bergholm har över 25 års erfarenhet av att jobba med lymfödempatienter på både grupp- och individnivå. I mer än 18 år har hon utbildat vårdpersonal i sina föreläsningar om lymfödem, behandling, bandagering, kompression och träning.

 

Länk till Adlibris